2013 yılının son tarifini yayınlıyorum ve herkese hayırlı uğurlu mutlu huzurlu bir yeni yıl diliyorum. Herşey gönlünüzce olsun inşallah..
Blogda hamsili pilav tarifini güncelledim. Daha önce iç pilavla hazırlamıştım. İç pilav bizim pek damak zevkimize uymadığı için farklı bir pilavla denedim resimledim ve işte o muhteşem lezzet yayında.
Mutlaka deneyin..
1 kg. hamsi
Yeteri kadar mısır unu
Biraz tuz
Plavı için malzemeler:
2 su bardagı pirinç
1 adet sivri biber
1 adet kuru soğan
1 adet domates
1 yemek kaşığı tereyağ
Yeteri kadar tuz
- 2-3 dal Maydonoz ve dereotu
- 3 su bardağı sıcak su
Hamsili Pilavın Yapılışı
Kuru soğanı küp küp doğrayın ve tere yağında kavurun.
Ardından ince doğranmış sivri biberi ekleyin.
Rebdelenmiş domatesleri ekleyin.
Ardından yıkayıp suda beklettiğiniz pirinçleri tencereye alıp kavurun.
Suyunu ilave edip maydonoz ve dereotunu da serpiştirip altını kısın.
Temizlenip tuzlanmış balıkları mısır ununa batırıp Yağlanmış fırın kalıbına dizin.
Ortasına pişmiş ve demlenmiş pilavı yayın.
En üste yine balıkları dizerek kapatın.
derece ısıtılmış fırında kızaran kadar pişirin.
Afiyet olsun..
No comments:
Post a Comment