Malzemeler:
-1 su bardağı pirinç (sıcak su ile 20-30 dk ıslatılmış)
-1 su bardağı nohut (haşlanmış)
-1 su bardağı sıcak su
-1/2 su bardağı sıcak süt
-3 çorba kaşığı tereyağı
-2 çorba kaşığı zeytinyağı
-2 adet kesme şeker
-tuz
Hazırlanışı: Islattığınız pirinçleri yıkayıp suyunu süzdürün.
Pilav tenceresine yağları koyup tereyağı eriyince pirinçleri ekleyip kısık ateşte pirinçler tane tane olana kadar (yaklaşık 10 dk) kavurun
Kavrulan pirinçlere sıcak su, süt, nohut, şeker ve tuzu ekleyip kaynamaya başlayınca tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirip ocaktan alıp 20 dk dinlendirip sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun :)
No comments:
Post a Comment