Sunday, May 11, 2014

Haşhaşlı Muhallebi



hashasli muhallebi 1







Malzemeler:


-1 lt süt


-1 su bardağı toz şeker


-1 su bardağı un


-2 paket toz şanti


-1 çay bardağı haş haş


-2 çorba kaşığı tereyağı


-2 paket vanilin


-1 paket cremeole (ben vanilyalı kullandım)


-2 su bardağı soğuk süt


Hazırlanışı:Tencereye şeker,un,haşhaş ve sütü koyup orta ateşte sürekli karıştırarak pişirip kaynamaya başlayınca toz şantileri, tereyağını ve vanilinleri ekleyip 2-3 dk daha kaynatıp ocaktan alıp mikser ile 10 dk çırpıp soğumaya bırakın.


Çırpma kabına cremeole ile soğuk sütü koyup kıvam alıncaya kadar çırpın.


Soğuyan muhallebiye hazırladığınız cremeoleyi ekleyip mikser ile 5dk çırpıp servis kaselerine pay edip üzerlerini istediğiniz gibi süsleyip soğuk olarak servis yapın.






Afiyet Olsun :)


No comments:

Post a Comment