Kaldirik Otu (Hodan) Kavurması ve Yumurtalı Kaldirik Otu Kavurması
500gr. Kaldirik otu
1 Büyük soğan
Sarımsaklı yoğurt
Sıvı yağ, tuz, karabiber
Yapılışı: Kaldirik otunu doğrayıp, yıkayın ve yeterince su ilavesiyle haşlayın. Haşlanan otları süzdükten sonra soğuk sudan geçirin. Fazla sularını sıkıp, bir kenarda bekletin. Soğanı yemeklik doğrayıp, sıvı yağla birlikte kavurun. Kaldirik otunu, tuzu, karabiberi ekleyip kavurun. Üzerine sarımsaklı yoğurt döktükten sonra sevis yapın.
Yumurtalı Kaldirik Otu Kavurması
Kaldirik otu kavurmasının yarısını yoğurt soslu, yarısını yumurtalı hazırladım.Yumurtalısı için:
Tavaya az sıvı yağ koyup kızdırdım. Çırpılmış yumurtaları, kavrulmuş kaldirik otunu, tuzu ilave edip yumurtalar pişene kadar karıştıra karıştıra kavurdum.
No comments:
Post a Comment