KIYMALI,HAVUÇLU,PATATESLİ TAZE ARAKA BEZELYE YEMEĞİ
ARAKA mı BEZELYE mi ?
benim bilgilerime göre bu yani kabuğundan ayrılarak taneleri pişiyorsa ARAKA BEZELYE,
kabuklarıyla birlikte pişirilen yenen çeşidi ise SULTANİ BEZELYE dir.
Mevsimin ilk arakasını pişirdim,nasıl güzel bir lezzet, inanın hayran olduk,hatta eşim; ben çok doydum ama biraz daha yemek istiyorum dedi :))
1 kg araka bezelye (kabuklu) ayıklanınca yarıya düşüyor,
1 adet soğan,
2 adet domates,
150-200 gr kıyma (isteğe bağlı ),
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı,
1 adet havuç,
1 adet patates,
1 çay kaşığı tuz,
1 çay kaşığı şeker
pişirilişini de sabah paylaşacağım
No comments:
Post a Comment