- Ana Sayfa
- resim ve yazıların tüm hakkı saklıdır izinsiz kullanmak yasaktır!
> BÖREKLER | kayseri yağlaması | kayseri yağlaması nasıl yapılır | kayseri yağlaması tarifi | kayseri yağlaması yapılışı | kayseri yağlaması yapımı > Kayseri Yağlaması
- « Previous
- | Next »
Kayseri Yağlaması
Posted on 17 Mart 2014 Pazartesi | 1 Comment
Kayserinin güzelim meşhur yağlaması yemeye doyulmayacak bir lezzet. Kayseri yağlaması bakalım nasıl yapılmış. Tarif okuyucum Elif Hanıma ait. Kendisine teşekkür ediyorum...
Kayseri yağlaması tarifi
Malzemeler:
• 1 su bardağı ılık süt
• 1,5 su bardağı ılık su
• Yarım su bardağı sıvı yağ
• Yarım paket yaş maya
• Aldığı kadar un
Kıymalı harcı için malzemeler:
• 400 gr kıyma
• 3 adet orta boy kuru soğan
• 3 adet domates
• 2 adet yeşil biber
• 1 yemek kaşığı domates salçası
• 1 yemek kaşığı biber salçası
• Yarım demet maydanoz
• Tuz
• Sıvı yağ
• 1 su bardağı su
Kayseri yağlamasının yapılışı:
• Önce hamur yoğrulur bunun için; su, süt ve sıvı yağ yoğurma kabına konur maya eklenir ve ezilerek eritilir.
• Azar azar un eklenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur. Ilık bir yerde mayalandırılır.
• Hamur mayalanırken kıyma tavaya alınır ve bol yağ koyularak kavrulmaya başlanır.
• İnce doğranan soğan ve biber kavrulan kıymaya eklenir birkaç dakika daha kavrulur. salçalarda eklenip karıştırıldıktan sonra su ve tuz eklenir.
• Kıyma suyunu çakane kadar pişirilir. Ocaktan almadan önce ince doğranmış maydanoz eklenir ve karıştırılır.
• Kıyma ocaktan alınır.
• Mayalanan hamurdan yumurta kadar bezeler yapılır ve pişireceğiniz tavanın büyüklüğünde açılır.
• Açılan bezeler yağsız tavada arkalı önlü pişirilir.
• Yufkanın biri alınır servis tabağına konur. Üzerine iç malzemesinden bolca sürülür üstüne tekrar yufka konur bu şekilde bütün yufkalar iç malzemeyle buluşturulur ve bol sarımsaklı yoğurt eşliğinde sıcak servis edilir .
Afiyet Olsun, Şükrünüz bol Olsun...
• Kayseri yağlaması
• Kayseri yağlaması tarifi
• Kayseri yağlaması yapılışı
• Kayseri yağlaması resimli tarifi
• Kayseri yağlaması yapımı
No comments:
Post a Comment