Thursday, May 8, 2014

Kayseri Yağlaması


kayseri yaglamasi 1





  • Ana Sayfa

  • resim ve yazıların tüm hakkı saklıdır izinsiz kullanmak yasaktır!

kayseri yaglamasi 2










> BÖREKLER | kayseri yağlaması | kayseri yağlaması nasıl yapılır | kayseri yağlaması tarifi | kayseri yağlaması yapılışı | kayseri yağlaması yapımı > Kayseri Yağlaması

  • « Previous

  • | Next »




Kayseri Yağlaması



Posted on 17 Mart 2014 Pazartesi | 1 Comment





kayseri yaglamasi 3


Kayserinin güzelim meşhur yağlaması yemeye doyulmayacak bir lezzet. Kayseri yağlaması bakalım nasıl yapılmış. Tarif okuyucum Elif Hanıma ait. Kendisine teşekkür ediyorum...

Kayseri yağlaması tarifi

Malzemeler:

• 1 su bardağı ılık süt

• 1,5 su bardağı ılık su

• Yarım su bardağı sıvı yağ

• Yarım paket yaş maya

• Aldığı kadar un

Kıymalı harcı için malzemeler:

• 400 gr kıyma

• 3 adet orta boy kuru soğan

• 3 adet domates

• 2 adet yeşil biber

• 1 yemek kaşığı domates salçası

• 1 yemek kaşığı biber salçası

• Yarım demet maydanoz

• Tuz

• Sıvı yağ

• 1 su bardağı su


kayseri yaglamasi 4


Kayseri yağlamasının yapılışı:

• Önce hamur yoğrulur bunun için; su, süt ve sıvı yağ yoğurma kabına konur maya eklenir ve ezilerek eritilir.

• Azar azar un eklenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur. Ilık bir yerde mayalandırılır.

• Hamur mayalanırken kıyma tavaya alınır ve bol yağ koyularak kavrulmaya başlanır.

• İnce doğranan soğan ve biber kavrulan kıymaya eklenir birkaç dakika daha kavrulur. salçalarda eklenip karıştırıldıktan sonra su ve tuz eklenir.

• Kıyma suyunu çakane kadar pişirilir. Ocaktan almadan önce ince doğranmış maydanoz eklenir ve karıştırılır.

• Kıyma ocaktan alınır.

• Mayalanan hamurdan yumurta kadar bezeler yapılır ve pişireceğiniz tavanın büyüklüğünde açılır.

• Açılan bezeler yağsız tavada arkalı önlü pişirilir.

• Yufkanın biri alınır servis tabağına konur. Üzerine iç malzemesinden bolca sürülür üstüne tekrar yufka konur bu şekilde bütün yufkalar iç malzemeyle buluşturulur ve bol sarımsaklı yoğurt eşliğinde sıcak servis edilir .

Afiyet Olsun, Şükrünüz bol Olsun...

• Kayseri yağlaması

• Kayseri yağlaması tarifi

• Kayseri yağlaması yapılışı

• Kayseri yağlaması resimli tarifi

• Kayseri yağlaması yapımı










No comments:

Post a Comment