Çok pratik mayalı bir tarif, ister kahvaltı, ister 5 çayı, ister günleriniz için size kalmış.
malzemeler;
2 su bardağı ılık süt
2 yumurta
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 çimdik tuz ve 1 çay kaşığı şeker
1 paket intensit veya yaşmaya
aldığı kadar un
yumuşacık bir hamur yapılır ve mayalanmaya bırakılır.
Mayalanan hamur 4 eşit parçaya ayrılır.
Birinci bezeyi açabildiğiniz kadar açın. Arasına kaşık yardımıyla acılı sosdan sürün.
Sıkıca rulo sarın ve eşit miktarlarda keserek tepsiye biraz aralıklı dizin.
Diğer iki bezeyide açıp hazırladığınız tahinli,şekerli ve cevizli karışımdan sürüp aynı işlemi yapın.
Tepside mayalanmaya bırakın. Aralıklı dizdiğiniz için o mesafeler kapanacaktır. Tercihen haşhaşlı peynirli veya zeytinli de yapablirsiniz.
Yumurta sarısı sürmeden sıcak fırına verin. Afiyetler olsun.
Onerimiz enterasan makale : ev yapımı tarhana
No comments:
Post a Comment