Wednesday, April 23, 2014

PASTAHANE AÇMASI( ekmek makinesinde )tel tel açma






pastahane acmasi ekmek makinesinde tel tel acma 1



pastahane acmasi ekmek makinesinde tel tel acma 2



pastahane acmasi ekmek makinesinde tel tel acma 3







pastahane acmasi ekmek makinesinde tel tel acma 4
MALZEMELER

1 su bardağı süt

1 çay bardağı su

1 çay bardağı sıvı yağ

 1 paket in stant kuru maya

500 gram un

yarım çay bardağı şeker

1 yumurtanın akı hamurun içine sarısı üzerine

ı tatlı kaşığı tuz

yumuşak margarin

 HAZIRLANIŞI

Süt ve su ılıtılır ekmek makinesinin içerisine konur yumurtanın beyazı ,sıvı yağ,tuz ve şeker ilave edilir , en son un ve maya eklenir, makine hamur mayalandırma programında mayalandırılır.Mayalanan hamur 20 parçaya bölünür,servis tabağı büyüklüğünde açılır, yumuşak margarin açtığımız hamurun her tarafına sürülüp rulo yapılır,iyice uzatılarak ikiye  katlanıp burarak şekil verilir, diğer hamurlarda aynı şekilde hazırlanır, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir, ılık fırının içerisinde mayalanmaya bırakılır,üzerlerine yumurta sarısı sürülür 180 derecede ısıtılmış fırında pişirilir.


No comments:

Post a Comment