Malzemeler:
* 1 tane orta boy yıkanmış küçük küçük parçalanmış karnabahar
* 1 tane orta boy yıkanmış küçük parçalara ayrılmış brokoli
* 2 tane ince dört parmak uzunluğunda doğranmış havuç
* 1 tane ince dört parmak uzunluğunda doğranmış kabak
* 3 tane közlenmiş soyulmuş ve doğranmış kırmızı biber
* 1 avuç mısır
Sosu için:
* 2 tane limon suyu
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 kahve fincanı kadar nar ekşisi
* Tuz
* Pul biber
Haşlamak İçin:
* Büyük bir tencere
* Haşlama aparatı veya tel süzgeç
* Tencerenin dibine az su
Yapılışı:
* Sebzelerin (kırmızı biber hariç) tamamını buharda haşlayın
* Haşlanan sebzeleri büyük bir salata kasesine koyun
* Sos malzemesini cam bir kavanozda iyice karıştırın
* Sebzelerin üzerine dökün
* Bütün malzemeyi karıştırın
* Üzerine mısırları serpin
* Hemen servis yapın
*Afiyet Olsun..
NOT:
* Çok lezzetli ve vitamin deposu olan bir salatadır.
* Sebzelerinizi buharda haşlamanız tavsiye edilir.
* İsteyen su içinde haşlayabilir.
* Buharda haşlanan sebzeleri buzlu suda bekletirseniz daha yeşil olur.
* Baharat, tuz,limon, nar ekşisi ve zeytinyağı miktarları size kalmıştır.
* Mısırı derin dondurucudan kullanabilirsiniz.
* Ben karnabahar ve brokolinin yapraklarını da kullandım.
İNSAN EĞİTİMLE DOĞMAZ AMA EĞİTİMLE YAŞAR.
No comments:
Post a Comment